lauantai 12. marraskuuta 2011

Hapankermakakku

Tuli semmoinen tunne että tekisipä mieli leipoa jotakin, niin mutta mitä. Kaappeja tutkiessa huomasin, että jääkaapista löytyikin yksi kerma jossa oli päiväys jo mennyt. Siispä reseptejä kaivelemaan ja etsimään sitä niin ihana hapankermakakkua jota mammakin jo aikanaan teki, kun olin lapsi. Ohje on helppo ja aina yhtä maukas.


 

 
 
Hapankermakakku
 
1 lasillinen hapanta kermaa
1 lasillinen munia
1½ lasillista sokeria
2 lasillista vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
2-3 tl kardemummaa, kanelia ja inkivääriä

* munat ja sokeri vatkataan vaahdoksisi
* lisäää kerma ja kuivat aineet sekoittaen siivilän läpi
* paistetaan noin tunti 175 asteisessa uunissa alatasolla


1 kommentti:

  1. Juuri tekaisin tällä ohjeella hapankermakakun. Hyvää tuli, kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista