tiistai 15. tammikuuta 2013

Seijan Taatelikakku

Tämän kakun ohjeen olin naputellut tänne blogiin ja unohtanut julkaista sen, no parempi myöhään jne. Voihan joku vaikka haluta tehdä Taatelikakun muulloinkin kuin jouluna. Tämä onkin sitten viimeinen resepti nyt tällä erää.

Päätimpäs tänä vuonna kokeilla jotakin uutta taatelikakun ohjetta enkä sitä joka vuotista perinteistä ohjetta. Löysin tämä ohjeet netistä ja ihan hyvä tästäkin tuli.

1½-2 l kakkuvuoka
 
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2kananmunaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n. 4½dlvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voita


 
korppujauhoja



Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-
1 tunti.


kuva ei ole kovin kaksinen, mutta kakku oli kyllä hyvä.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti