lauantai 22. joulukuuta 2012

Juhla vehnänen

5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50ghiivaa
1muna
1tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
14-15dlvehnäjauhoja (n. 1 kg)
200gvoita tai margariinia

Voiteluun:
munaa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, kananmuna, suola, kardemumma sekä sokeri ja sekoita. Annostele vehnäjauhot hyvin alustaen ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30 min.Leivo taikinasta mieleisiäsi pullia. Kohota, voitele ja paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 min.



Vanilja-luumu pitkot.

Bostonpulla, täytteenä voita, mantelijauhetta ja sokeria.

Pikkupullia, takimmaisissa täytteenä vaniljakreemi ja limerahka. edessä voi ja sokeri sekä vaniljasokeri.



 
 

2 kommenttia: