Anoppi pyyteli josko hänelle viitsisin tehdä Taatelikakun jouluksi. No tokihan minä teen ja tein Piimäkakunkin. Loppuviikosta sitten laitetaan paketti Oulua kohti menemään jotta anoppikin saa jouluherkkuja. Samalla sitten leivoin meillekkin Taatelikakun se pitää joka joulu olla koska se on ihan parasta kuivaakakkua. Taatelikakkua kun tekee saa kotiin ihanan jouluisen tuoksun. Kranssien tekokin edistyy, mutta koristelut on vielä vaiheessa ja kuvia laitan sitten vasta kun kaikki on valmista.
Piimäkakku
* Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (noin 1,8 l).
* Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja sulatettu rasva. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.
* Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 55 minuuttia.
Piimäkakku
Ainekset | n. 25 viipaletta |
---|---|
4 dl | vehnäjauhoja (käytin karkeita) |
2 dl | sokeria |
1 tl | soodaa |
1 tl | kanelia |
1 tl | inkivääriä |
1 tl | pomeranssinkuorta |
1/2 tl | neilikkaa |
1 dl | rusinoita |
3 dl | piimää |
100 g | voita |
Vuokaan | |
voita | |
korppujauhoja (minä käytän mannaryynejä) |
Taatelikakku
(Kirjasta Hyvä kokki)
2 pakettia kivettömiätaateleita
1 dl sokeria
120 g voita
3 munaa
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
* Silppua taatelit kattilaan. Lisää 2 dl vettä ja keitä taatelit pehmeiksi.
* Lisää taateli mössöön sokeri ja sekoittele kunnes se sulaa.
* Lisää voi ja anna sen sulaa ja sekoita sitten hyvin niin että voi sekoittuu taateli mössön sekaan.
* Anna seoksen jäähtyä.
* Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää taateli mössö joukkoon.
* Sekoita kuivat aineet keskenään
* Lisää jauhot taikinan joukkoon ja sekoita hyvin kaikki ainekset sekaisin.
* Kaada taikina voideltuihin ja korppujahotettuihin vuokiin.
* Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Kyllä :)
VastaaPoistataatelikakkua pitää jouluna olla tottakai. Minäkin tein taatelikakun ja Kentuckyn kakun viikonloppuna...suosittelen myös tätä jälkimmäistä.Siis ihan huippua.
Löytyy ainakin Pirkka-sivustolta. NAM <3