maanantai 12. marraskuuta 2012

Lanttu- ja porkkanalaatikko

Olen aina tehnyt lanttu- ja porkkanalaatikon ihan juureksista keittämällä ja survomalla ja siintä sitten valmiiksi. Nyt päätin, että näin ennen joulua voi tehdä kokeilun ja ostin kaupasta Suvi-survokset ja pakkauksen ohjeen mukaan sitten tein lanttulaatikon. Porkkanalaatikon tein sitten ihan eritavalla kuin normaalisti. Eli aina aikaisemmin olen laittanut riisipuuron porkkanan joukkoon, mutta nyt päätin kokeilla ilman riisiä ja olikin sitten niin hyvää että tämä jää jatkossa minun versiokseni. Hyvin teki kauppansa joten ei nyt sitten ainakaan ihan pahaa ollut. Paistoajan kyllä reilusti tuplasin lanttulaatikossa eli ainakin 2½ tuntia oli uunissa porkkana laatikko selvisi kyllä noin 1½ tunnilla.. Lanttulaatikkoon laitoin siirappia enemmän kuin ohjeessa oli. Jätin myös vehnäjauhot pois sekä muskottipähkinän kun en siintä pidä. Porkkanalaatikon siis tein ihan niin kuin lanttulaatikon ja siinä käytin vehnäjauhojakin.Tässä nyt kuitenkin kyseiset ohjeet.


Lanttulaatikko:
 
1 kg SUVI lanttusosetta
1 kananmunaa
1 dl siirappia
0,5 dl vehnäjauhoa
1 dl kermaa
100 g voisulaa
1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl valkopippuria
 
Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Seos kaadetaan voideltuun uunivuokaan tai kolmeen 500 ml alumiinivuokaan. Paistetaan 200 asteessa noin 1 tunti.
 Pinnalle laitoin siirappia ja voinokareita.
 
 
Porkkanalaatikko:
 
1 kg SUVI porkkanasosetta
n. 5 dl valmista riisi- tai ohrasuurimopuuroa
1 kananmunaa
0,5 dl siirappia
1 dl kermaa
50 g voisulaa
1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl valkopippuria
 
Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen.
Seos kaadetaan voideltuun uunivuokaan.
Paistetaan 200 asteessa noin 1,5 tunti.
 
 
Porkkanan- ja lanttulaatikko uuniin menossa

Tässä laatikot kypsinä. 
 

3 kommenttia:

 1. Nam nam!! Kaksi edellistä postaustasi tuovat veden kielelle!

  Katselin pari päivää sitten kauppareissulla lanttu-ja porkkanapusseja. Suunnitteilla laatikoiden teko ihn pian. Ostan aina molempia 3 kg säkin ja teen alusta asti itse. Siitä määrästä riittää jo muillekin :)

  VastaaPoista
 2. ennen laitoin korppujauhoja lanttulaatikkoon,mutta vehnäjauho on mielestäni parempaa,tuntuu että tulee makeempaa.suvi soseessa oli ennen vehnäj.mutta tänä vuonna korppuj. siinä sosepötkön kyljessä??

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus. Etsinkin Suvi-pakkausten ohjeita. Laitan pakkaseen jääneistä varasoseista lisäkkeitä ruokaan ja etsimäni reseptit löytyivät onneksi täältä. Laittelen itsekin nykyään Suvipussin ohjeen mukaan laatikot. Huomasin muuten, että Pirkan luomulanttusose on laatikossa vähemmän väkevän makuista, joten tänä jouluna tehtiin laatikot siitä. Siinäpä toinen syy, miksi päädyinkin tänne sivustolle katsomaan nuita Suvi-soseen pakkauksessa olleita ohjeita. Niitä kun ei ollut tällä kertaa kotona.

  Kelialkikot ja muut vehnän välttäjät voi laittaa tattarijauhoja laatikkoon. Siitä saa vielä sellaisen mukavan paahdetun pähkinäisen lisämaun. Koska tykkään itsekin kauan hautuneista laatikoista, käytän foliota vuokien päällä, jotka poista sitten paiston lopussa. Ja pikku voinokareet laita aina ennen paistoa päälle.

  VastaaPoista