torstai 1. joulukuuta 2011

Jauhelihapiirakka

Meillä usein toivotaan jotakin erilaista iltapalaksi ja suolaiset piirakat on yksi hyvä vaihtoehto. No vääntäsin sitten yksinkertaisen ja helpon jauhelihapiirakan. Näihin suolasiin piirakoihin yleensä laitan mitä kaapissa sattuu olemaan. Tälläinen siintä tällä kerralla tuli.


                                                                        


                                                          Pohja:
                                                   125 g margariin
                                                  3 dl vehnäjauhoja
                                                 1 dl juustoraastetta
                                                       ½ dl vettä

                                                          Täyte:
                                                     1 pieni sipuli
                                              valkosipulia maun muka
                                                   300 g jauhelihaa
                                              1 tl yrttikristallisuolaa

                                                         tomaattia
                                            aurinkokuivattua tomaattia
                                         
                                                            Päälle :
                                                      1-1½ dl kermaa
                                                           1 muna
                                               2-3 dl juustoraastetta


Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.


Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää joukkoon valkosipuli ja tomaatit. Mausta ja kaada sitten seos pohjan päälle.

Sekoita päälis aineet keskenään sekaisin ja kaada piirakan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti