keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kinkkujuustopasteijat

Nyt kun jo pikkuhiljaa tulee ajateltua joulua ja mitä pitäisi sen eteen tehdä jne. Siis kun on antanut itsellensä pikkuhiljaa alkaa miettiä joulujuttuja niin piti tehdä pasteijoita iltapalaksi. Tein kuitenkin valmis taikinasta helpon kaavan mukaan. Kyllä ne maistuivat hyvälle ja teki kauppansakin hyvin nopeassa tahdissa.

1   pkt    voitaikinaa
              kinkkua
              juustoa
              munaa voiteluun jos haluaa

Leikkasin voitaikina levyt kahtia ja täytin kinkulla ja juustolla. Itse en tällä kertaa voidellut pasteijoita. Paistoin 225 asteessa noin 20 minuuttia. 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Nam!! :) Näyttää kyllä tosi herkullisilta!! Mulla on tälle joululle hakusessa gluteeniton taikina... Kyllä niitä joissain paikoissa myydään, mutta täytyy ruveta jo hyvissä ajoin niitä etsimään. Pasteijat on mun suurta herkkua. En ole kyllä kokeillut tuota juustoa, aina perinteisesti riisi-jauheliha linjalla menty. Täytyykin lisätä omiin tuo juusto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustaki pasteijat on tosi hyviä ja itse olen kokeillut täytteeksi vaikka ja mitä vaihtoehtoja. Olen myös tehnyt itse gluteinittomia pasteijoita. Tee rahkavoitaikina, mutta vaihdat jauhoja gluteinittomiksi ja jos haluaa voit laittaa lauhojen joukkoon psylliumia niin saat sitkoa enemmän. kypsyminen on hiukan pitempi kuin tavallisilla pasteijoilla. on muuten hyviä.

   Poista
 2. Helppo ja hyvä herkku. Täytettä voi vaihdella mielikuvituksen mukaan, slups!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin etenkin hyvä herkku. Itse käytän ainoastaan voitaikinaa valmiista taikinoista ja joulun alla teen taikinan aina itse. Minun ehdoton lemppari on munariisipasteija tai kasvisjuustopasteija.

   Poista
 3. Laitoin sinulle juuri äsken sähköpostia. Saithan sen?

  VastaaPoista
 4. Aijai, nämä oavt aina kuuluneet jouluumme! Usein täytteeseen laitan kinkkua, sulatejuustoa ja paprikaa :) Ihania suolaisia herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla tuota sulatejuustoa esim. koskenlaskijaa voisikin olla aivan ihanaa. Paprikaa en voi itse syödä olen sille allerginen, mutta jos tuolle muulle perheelle. :) Kiitos vinkistä.

   Poista