Nyt välillä ihan uudella tavalla tarjoiltuna piimäkakkua. Pidän kovasti itse kuivistakakuista ja tykkään leipoa niitä monen monta jouluksi ja kuinkas ollakkaan niitä on vielä tammikuussakin pakastimessa. Muu perhe ei ole mitenkään innostunut kakuista joten ajattelin, että riittävän paljon ennen joulua kun alkaa tekemään kakkuja tulee ne ehkä syötyäkin jouluun mennessä. No sitten pohdinkin voisiko kuiviakakkuja tehdä jotenkin muuten ja tarjoilla ihan eri tavalla kuin perinteisesti. No keksin sitten, että teen piimäkakun ihan perinteiseen kakkuvuokaan ja tarjoan sen jonkin kerman tms. kanssa.
Ja tälläisen sain aikaiseksi ja hyvää oli.
Piimäkakku
Sekoita kuivat aineet,lisää piimä ja sula voi,sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 C noin 1 tunti.
Maustettu kerma:
1 dl kermaa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl puolukkahilloa tai puolukoita
(½ dl sokeria jos laitat puolukoita)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kakusta siivuja ja tarjoa lisänä maustettua kermaa.
Ja tälläisen sain aikaiseksi ja hyvää oli.
Piimäkakku
Ohje:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
3 dl piimää
1 dl voita sulatettuna
Sekoita kuivat aineet,lisää piimä ja sula voi,sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 C noin 1 tunti.
Maustettu kerma:
1 dl kermaa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl puolukkahilloa tai puolukoita
(½ dl sokeria jos laitat puolukoita)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kakusta siivuja ja tarjoa lisänä maustettua kermaa.
Hei tämähän on hyvä idea :)
VastaaPoistaHerkullisen näköistä. Kuivakakkuoheista on moneksi, aina voi soveltaa ja kehitellä :)
VastaaPoistaAjattelin kehitellä muutaman muunkin reseptin perheelleem uusiksi kunhan aika vaan antaa myöten.
VastaaPoista