Kotivinkin jouluherkut lehdestä löysin Taatelikakun ohjeen, jota ajattelin kokeilla. Ihan jo senkin takia, että teen vuodesta toiseen Taatelikakun samalla vanhalla reseptillä. Mietin miten voisin muuttaa ohjetta, mutta en sitten halunnutkaan ohjeeseen muutosta tehdä vaan tein kakusta muffinsseja ja sehän olikin ihan kiva idea.
12 kpl
200 g kivettömiä taateleita
3 dl appelsiinimehua
1½ dl ruokosokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria koristeluun
Paloittele taatelit pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan. Lisää appelsiinimehu sekä sokeri. Keitä seosta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tatteli seoksesta pitää tulla sosemaista. Sekoita voi kuumaan seokseen ja jäähdytä se. Sekoita voi hyvin sekaisin taateli seokseen ja lisää sitten kananmunat yksitellen. Sekoita koko ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen taikina tasaiseksi. Laita muffinsivuokaan paperivuoat ja jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
12 kpl
200 g kivettömiä taateleita
3 dl appelsiinimehua
1½ dl ruokosokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria koristeluun
Paloittele taatelit pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan. Lisää appelsiinimehu sekä sokeri. Keitä seosta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tatteli seoksesta pitää tulla sosemaista. Sekoita voi kuumaan seokseen ja jäähdytä se. Sekoita voi hyvin sekaisin taateli seokseen ja lisää sitten kananmunat yksitellen. Sekoita koko ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen taikina tasaiseksi. Laita muffinsivuokaan paperivuoat ja jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti