keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Jouluinen piimäkakku

4   dl    vehnäjauhoja
1   dl    sokeria
1   dl    fariinisokeria
1½ tl    soodaa
1½ tl    kanelis
1    tl    neilikkaa
1    tl    kaardemummaa
1    tl    inkivääriä
1    tl    pomeranssinkuorta
2½ dl   piimää
2    dl   omenaa raastettuna
100 g   voita sulatettuna

kuorrutus
1   dl   kinuskikastiketta
½  dl   maustamatonta tuorejuustoa


Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto sähkövatkaimella joukkoon. Levitä kuorute jäähtyneen kakun päälle ja koristele.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti