lauantai 15. joulukuuta 2012

Kinuskipuolukkapiirakka

Piirakkavuoka 30 cm

Pohja;

150    g   voita
1       dl   sokeria
1       dl   inkkarisokeri
1             muna
4       dl   vehnäjauhoja
1        tl   leivinjauhetta

Täyte;

3       dl   puolukkasurvosta
1       dl   inkkarisokeria

Päälle;

3       dl   kondensoitua maitoa



Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi, lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Täputtele öljyttyyn piirakkavuokaan taikina, myös reunoille. Paista pohjaa uunissa noin 8-10 minuuttia. Sekoita pulukkasurvos ja sokeri sekaisin ja laita esipaistetun pohjan päälle. Paista piirakkaa vielä 30 minuuttia. Laita kondensoitumaito mikron kestävään kulhoon ja keittele hiljalleen mikrossa niin että muuttuu kinuskiksi. Varo yli kiehumista. Kannattaa laittaa minuutti tai kaksi kerrallaan. Vältä sekoittelemasta välillä. Kun piirakka on kypsä anna sen hetki jäähtyä ja lisää sitten vielä kinuski.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti