maanantai 21. marraskuuta 2011

Piparin leivontaa

Siirappi pipareita olen kokeillut monilla eri resepteillä toiset on olleet parempia kuin toiset jotkut taas ei ole kelvanneet enää seuraavalla kerralla käyttöön. Mammalla oli hyvä resepti jonka olen hukannut johonkin, pitäisi kysellä tädeiltä olisiko heillä sitä vielä tallella. Löysin kuitenkin alla olevan reseptin jostakin blogista, lehdestä tai täältä netistä. Piparit osoittautuivat suussa sulavan hyviksi ja niinpä meillä sitten onkin tällä reseptillä tehty jo useamman vuoden pipareita.



Joulupiparit


Joulupiparit

2 dl siirappia

2 tl kanelia

1 tl maustepippuria

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssinkuorta

400 g voita

5 dl sokeria

1 muna

2 dl kuohukermaa

3 tl soodaa

14 dl vehnäjauhoja


Kiehauta siirappi ja mausteet. Jos käytät valmista piparkakkumausteseosta, lisää sitä noin 1 rkl.
Jäähdytä seos.
Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt siirappi-mausteseos.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää se taikinaan.
Lisää kerma.
Sekoita sooda osaan vehnäjauhoista ja lisää taikinaan.
Lisää loput jauhoista.
Pidä taikinaa viileässä seuraavaan päivään.



 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Näistä tulee varmasti makoisia joulupipareita :) Itse ajattelin kokeilla laittaa hiukan mustapippuria (puolikas tl) taikinaan Maku.fi:n ohjeen mukaan.
    Ihana blogi!

    VastaaPoista